EOÜ avatud suvepäevad Läänemaal

20. juuli 2017

Eesti Ornitoloogiaühingu avatud suveseminar ehk suvepäevad toimusid sel aastal 17.-18. juunil Läänemaal Pürksis. Linnuhuviliste suurim kokkusaamine Eestis toimus juba 21. korda. Suvepäevad olid avatud kõigile huvilistele.

 

Osalejaid oli tänavu ca 150. Programmis olid ettekanded Silma looduskaitseala, Osmussaare ja Noarootsi linnustikust. Räägiti keskkonnasõbralikest pesakastidest ja tutvustati lindude vaatlusoptika vahendeid. Toimusid õpperetked kimlaste ja lindude uurimismeetodite tutvustamiseks, tehti tutvust punktloenduse metoodikaga. Linnuretked viisid huvilised Sutlepa mere ja Põõsaspea neeme juurde. Traditsiooniline lõkkeõhtu toimus tänavu Rändaja muusika saatel. Õhtuhämaruses sai tutvuda ööliblikate põneva maailmaga. Kutsemeisterlikkuse võistluseid korraldati kokku kahele raskusastemele. Bussiekskursioonid viisid soovijad ümbruskonna kulutuuriväärtustega ja linnualadega tutvuma. Noored said osaleda mängulistest tegevustes ja retkel Osmussaarde.

Suur aitäh kõigile vabatahtlikele, kes aitasid suvepäevade programmi läbi viia ja suur tänu kõigile toetajatele ja osalejatele! Väikest pildimeenutust suvepäevadest näeb siit.

Programmi ja muu olulise info:

Suvepäevade programmm (pdf)
Oluline info (pdf)
Toimumiskoht

Fotol meenutus suvepäevadest Noarootsis

Suvepäevade toimumist toetavad SA Keskkonnainvesteeringute Keskus, Focus Nordic, Eesti Pagar, Balsnack, Photopoint ja Viru Folk.