Alanud on aasta linnu postkaardi joonistamise konkurss

13. november 2017

Eesti Ornitoloogiaühing kuulutab välja postkaardi joonistamise konkursi, mis on pühendatud tänavustele aasta lindudele – turteltuvidele. Konkursile on oodatud osalema kõik väikesed ja suured joonistajad ja maalijad. Parimad tööd pannakse näitusele ja trükitakse ka postkaardid. Postkaardi joonistamise konkursi põhitingimus on see, et postkaardil peab olema kujutatud üks meie kahest tänavusest aasta linnust – kaelus-turteltuvi või turteltuvi.

Joonistusi hinnatakse neljas vanuserühmas. Auhinnad parimatele antakse üle Suurel Linnuõhtul Tallinna Rahvusraamatukogus 5. detsembril 2017. a. 

Aasta linnu postkaardi joonistamisele saabunud töid hindavad Maris Suur (kunstnik, turteltuvi kleepsu kujunduse autor), Hanna Triinu Järvine (Tallinna Kunstikooli IV k. õpilane),  Mati Kose (loodusfotograaf ja ornitoloog) ja Thea Perm (aasta linnu meeskonna liige ja konkursi koordinaator).

Konkursil osalemise tingimused:
- Joonistus tuleb saata lihtpostiga hiljemalt 10.novembriks k.a. MTÜ Eesti Ornitoloogiaühingu aadressile Veski 4, 51005 Tartu. Tööd, mis on hilisema postitempliga kui 10. november jäävad konkursist välja.
- Joonistusi hindame neljas vanuserühmas: kuni 7-aastased, 8–13-aastased, 14–17-aastased ning 18-aastased ja vanemad.
- Iga osaleja võib saata konkursile kuni 2 tööd.
- Esitatavad tööd peavad olema formaadis A4 (21x29,7 cm) ja kokku voltimata. Saatmiseks tuleks kasutada A4 ümbrikku.
- Ära tee joonistust ruumiliselt või digitehnikas. Pööra tähelepanu sellele, et Sinu joonistusest saaks hiljem trükkida postkaardi.
- Autori nimi, vanus ja kontaktandmed (telefon, e-post) tuleb kirjutada töö tagaküljele või eraldi lehele.
- Osalemisega annad esitatud pildiga konkursi korraldajale üle õigused seda pilti avalikus ruumis tasuta kasutada s.h. trükisel, veebis ja näitustel.
- Võistlusele esitatud töid autoritele ei tagastata.
- Võistlustöid ei ole lubatud enne võistluse lõppu avalikus ruumis k.a. internetis, avaldada.

Aasta linnu joonistamise konkurssi toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus. 

Turteltuvidega saab tutvuda aasta linnu kodulehel http://www.eoy.ee/turteltuvi. 

Eesti Ornitoloogiaühing valib Eesti aasta lindu alates 1995. aastast ning turteltuvid on järjekorras 23. Aasta linnu valimise eesmärk on tutvustada avalikkusele üht Eestis esinevat linnuliiki või liigirühma ning kaasata loodushuvilisi selle liigi uurimise ja kaitse tegevustesse. Turteltuvid valiti aasta linnuks, kuna nad on vähearvukad ja ühed kõige vähem uuritud linnuliigid Eestis. Varasemate aasta lindudega saab tutvuda EOÜ kodulehel vana.eoy.ee/aastalind.

Lisainfo:
Thea Perm
Aasta linnu joonistamise konkursi koordinaator